luni, 17 martie 2014

Îţi arat că pot să câştig

Ce spectacol interesant încep să ofere televiziunile în ceea ce priveşte sportul numit tenis. Mai ales la turneele mari, la care se investesc mulţi bani... şi la care se prezintă cei mai importanţi jucători ai lumii. Imagini din toate unghiurile, care descriu mişcarea completă a corpului jucătorului în momentul în care întâlneşte mingea în rachetă... Rămâne să punem o cameră şi în sufletul oamenilor cu racheta de tenis şi o să avem imaginea completă a spectacolului modern. Dar, întrucât e destul de adevărat că ochii sunt poarta sufletului, filmatul îndeaproape a privirii jucătorilor... ne poate duce către această nouă experienţă...

Noaptea trecută la Indian Wells, în finală, s-au prezentat Roger Federer şi Novak Djokovic. După primul set îmi ziceam că titlul acestui articol va fi "Fast and Federer", întrucât elveţianul juca atât de repede că Nole nici nu avea timp să reacţioneze. A fost un 6-3 fulgerător... Credeam că Roger o să se impună repede, în două, seturi şi n-o să-i dea timp sârbului să se dezmeticească. El care este obişnuit să se urce pe adversar, să nu-l lase să respire... să-i dea constant mingea înapoi până greşeşte. Chiar îmi puneam problema ce ar face Nadal în situaţia în care Federer ar juca aşa de rapid!

Numai că Novak n-a fost de acord cu teoria mea. A început să servească mai bine în setul al doilea... şi, de asemenea, a început să-i pună probleme lui Federer pe serviciu. Aşa a apărut şi break-ul, care l-a ajutat să egaleze la seturi (tot 6-3).

În ultimul act, Novak Djokovic a luat devreme un break şi a servit constant până la 5-4. Mi-a dat impresia că nici nu mai forţează când serveşte Federer la adăpostul break-ului obţinut. Înţeleg ideea că trebuia să-şi conserve energia şi să se concentreze pe ceea ce era mai important pentru el... dar mi s-a părut după un rever tăiat la retur că aşteaptă mai mult să se aşeze pe scaun decât să alerge după mingea lui Federer.

Când să concretizeze, Djokovic s-a împierdicat de rezistenţa elveţianului şi a ajuns la 0-40. Dă un serviciu bun şi e 15-40. Dar nu poate întoarce soarta ghemului (5-5). Se ajunge apoi la tie-break, unde sârbul se descurcă ceva mai bine decât Federer... Şi reuşeşte să închidă partida!

A fost un meci frumos, strâns... un spectacol!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu