miercuri, 12 martie 2014

Bă, ejnebun din nou?

Iar am avut insomnie... de regulă se lasă cu citit, dar, întrucât nu mai aveam nimic pe noptieră, s-a lăsat cu telecomandă.

Ştiţi că Băsescu se lăuda acum ceva vreme că el a ieşit "pe Etno"? Ce credeţi că a făcut cel supranumit "Prostănacul"? Era alături de două mutre bisericeşti la Trinitas TV, unde pe burtieră stătea scris "ROLUL DETERMINISMULUI ÎN CREŞTINISM". Postul este creat în sprijinul leneşilor care nu vor să meargă la biserică pentru a asculta. După principiul: "Dacă nu vii tu la Isus, vine Isus la tine... prin intermediul tehnologie! Tu nu trebuie decât să-l primeşti în inima ta!". Ştiu că voi sunteţi obişnuiţi mai mult să vă uitaţi la călugăriţele/maicile de pe Hustler Tv decât la mutrele bisericeşti, dar vă rog să vă concentraţi oleacă! Nu cunosc care este competenţa domnului Geoană în domeniul dezbătut la Trinitas TV şi nu am rămas acolo mai mult de cinci minute. Ştiu doar că l-am auzit pe domnul politician spunând că oamenii simpli au un barometru prin intermediul cărora ştiu care politician este capabil şi care doar flecăreşte! Ştiu ei mai bine decât orice sociolog cu şcoală pe cine să voteze... Probabil se referea la dărnicie. Adică, îţi dai şi tu seama dacă unul pune la bătaie doar o găleată goală, iar altul mai adaugă în ea şi o mână de făină; ştii şi tu ce să votezi pe urmă! Nu e clar?!

Vorba unei eleve care a câştigat bani mulţi de la arabi pentru panouri solare şi becuri ecologice care să fie instalate la şcoala în numele căreia participase: "Dacă nu închidem acum becul s-ar putea ca în viitor să nu mai avem ce bec să închidem... pentru că nu mai este energie." Dacă aş fi fost răutăcios, aş fi tăiat ultima parte pentru că se încadra atât de bine în context!

Care context mă veţi întreba? Păi, ăla în care codul etic al comportamentului profesorului include doar "ceea ce vrea să audă presa". Pentru că - nu-i aşa? - nu poţi să interzici unui profesor să facă meditaţie acasă cu elevii pe care ar trebui să-i pregătească la clasă! Pregătirea la clasă e doar un prilej de cunoaştere a unor potenţiali tineri dispuşi să dea bani reali pentru a învăţa materia pe care se sinchiseşte să o predea profesorul. De ce nu-şi fac profii şcoli particulare dacă tot există interes real pentru o astfel de pregătire?!!!!

Şi am mai auzit una tare... cică la o firmă/întreprindere pentru o anganjată întârziată s-a luat măsura "sarcastică" de a-l pune pe unul care să o sune dimineaţa devreme ca să-i amintească faptul că trebuie să ajungă la muncă! În economia reală angajata respectivă şi-ar fi pierdut slujba, aşa se alege doar cu obrazul pătat! Doamne ajută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu