marți, 4 martie 2014

Aţi distrat poporul cu televizorul

Ieri noapte s-au disputat la televizor meciuri foarte interesante. O să vă gândiţi la World Tennis Day... Na Li cu Sam Stosur? Berdych vs Hewitt? Lendl vs Cash? Agassi vs Sampras? Ei aş!

Alea au fost doar meciuri demostrative, adică la harneală. La B1 TV a fost invitat Valentin Stan. Nu mai poţi să-i spui "omul cu laptop-ul" că acum toată lumea are laptop... Nu a fost adus şi Vadim acolo în studio ca să nu se încaiere. Dar a trebuit să intre în direct şi cel mai reprezentativ comunist cu defectul stricat. După ce l-a complimentat dulce pe Stan - că adică el nu e la fel de scriitor precum profesorul universitar, că există în studio specialişti în politică externă, etc. - şi şi-a expus teoriile despre situaţia secuilor din România... a venit rândul lui Stan să răspundă. Omul are puncte de vedere bine conturate şi le argumentează frumos, e o plăcere să-i asculţi expunerile! Inteligent şi cu bun simţ a încercat să-i atragă atenţia lui Vadim că în fapt Constituţia Americii a mai suferit unele modificări... Moment în care Vadim a uitat că l-a apreciat pe Stan cu doar câteva minute în urmă şi a început să-l numească "handicapat", "oligofren", "Stan ai fost, Stan ai rămas (de la Stan şi Bran - n.m.)" şi cum i-a mai venit la gură acestui "gunoi al istoriei" - pentru că nici d-nul Stan nu a rămas dator. Dar a încercat doar să sugereze că "adversarul" nu avea dreptate. Vadim a luat foc când cineva a avut curajul să-i spună că de fapt nu are dreptate, că are "o cultură îndoielnică".

A fost un moment grotesc! Termeni precum "handicapat" sau "oligofren" cu sens ofensator ar trebui să se pedepsească în conformitate cu legislaţia ţării. "Dă-mă în judecată" e apărarea proştilor. Am mai văzut-o şi la alţii, a folosit-o şi Vadim... pentru că nu-l prea duce capul. Şi nu poate să accepte civilizat şi părerea altora. Foloseşte argumentul ad hominem şi a încheit... bâlciul.

Însă cel mai frumos meci de la TV din seara precedentă a fost cel dintre Mihai Gâdea şi Crin Antonescu! Cât am putut să râd de încercările disperate ale lui Gâdea de a-l face pe Antonescu să pară că se contrazice. Montajul acela cu discursuri diferite pe care a încercat să-l pună Gâdea a fost anulat chiar de argumentarea de dinainte a preşedintelui PNL. Şi a explicat apoi că a zis că nu se va întâlni cu Băsescu pentru că după suspendarea din 2012 preşedintele era ilegitim la Cotroceni. Numai că Băsescu a rămas în funcţie şi fiind în funcţie deţine anumite informaţii! Informaţii de care a avut nevoie Antonescu. De asta l-a căutat.

L-a învins pe Gâdea pe propriul teren! Îmi plăcea enorm când îi tăia avântul moderatorului. Ca un jucător de tenis care îţi returnează imparabil cel mai bun serviciu pe care îl ai!

Şi a venit Badea şi a pus cireaşa de pe torn. Dacă Antonescu va dori în viaţa asta să-şi facă seppuku, atunci el se oferă să-i taie capul ca să-i curme suferinţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu