miercuri, 5 februarie 2014

Cum să creezi un stick USB bootabil

1. Descărcaţi programul care poartă denumirea Universal USB Installer. E folosit pentru a crea în general stick-uri bootabile pentru distribuţiile Linux cele mai importante. Dar are opţiuni şi pentru crearea unui stick UBS bootabil cu Windows 7 sau 8!

2. Rulaţi progeamul. Nu e nevoie să fie instalat nimic! Sunteţi întâmpinaţi de o fereastră care vă cere să fiţi de acord cu termenii de folosire a acestui software. Click pe Agree.


3. Aşa cum scrie şi în fereastră: se alege distribuţia Linux pe care o veţi folosi în continuare de pe stick (sau Installer-ul Windows 7/8) - Step 1; urmează să fie folosit fişierul imagine (.iso) extras de pe un CD/DVD bootabil sau descărcat de pe internet (Step 2);se alege litera unităţii USB (care se găseşte deja într-un port USB!) - Step 3; şi - dacă e cazul - se atribui dimensiunea nişte Megaocteţi pentru eventuale modificări ulterioare (Step 4).

4. După ce sunt îndeplinite toate condiţiile necesare se face click pe Create. Şi se aprinde o ţigară pentru că - în funcţie de cât de rapid e computerul - procesul o să dureze. Răbdare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu