joi, 27 iunie 2013

Cum să transformi un fişier .VOB în .AVI sau .MKV

Bună! Vă promiteam ieri că am să revin aici şi am să vă arat cum să convertiţi fişierele .VOB în fişiere .AVI sau .MKV (şi nu numai), dar am fost reţinut ceva vreme de conspiraţia mondială căreia i-a căzut pradă ţara noastră. Ţările asiatice (China şi Japonia) au făcut o alianţă secretă şi au învins România la tenis (Simona Halep şi-a furat-o de la Na Li, iar Alexandra Cadanţu a fost învinsă de către Kimoko Date-Krumm - o bătrânică de 42 de ani)... Wimbledon 2013. Plus... ceva nu e în regulă acolo, iarba londoneză e prea tare pentru Nadal sau Federer? Cred oraganizatorii au pus de fapt etnobotanice româneşti pe teren!

Dar să ne întoarcem la soft-urile noastre, iar dacă domniile voatre aţi extras de pe DVD fişierele .VOB şi le-aţi adunat într-un singur atunci nu mai aveţi mult până să vă eliberaţi spaţiul de pe HDD şi să-l umpleţi cu ce vă trece prin cap (şi nu! nu mă refer aici la gloanţe!).

Am mai prezentat de mult un program care converteşte fişierele .VOB în .AVI sau .MKV. Se numea automen... era gratuit, destul de uşor de folosit... numai că pierdea mult prea multă vreme cu ceea ce avea de făcut pentru epoca în care fiinţăm. Pentru nişte pensionari e numai bun... aşa că l-am scos şi pe el la pensie până când va fi creat un program cu adevărat bun.

De aceea, căutând pe internet, am dat peste soft-ul Freemake Video Converter. E gratuit! Are o interfaţă intuitivă. De asemenea, este destul de rapid. Cu mult mai rapid faţă de automen-ul!!! Căutaţi-l pe net, descărcaţi-l şi... instalaţi-l cu încredere:
Cam aşa arată când e pornit! Alegeţi opţiunea +Video şi navigaţi către fişierul dorit! Aşteptaţi să se încarce (durează câteva secunde) şi apoi alegeţi tipul de extensie pe care o să-l aibă fişierul pe care-l veţi crea: .AVI, .MKV sau ce doriţi dvs. Eu prefer .MKV-urile, dar dvs. faceţi cum vi se pare mai inspirat. Daţi deci dublu click pe una din pictogramele de jos (to MKV în cazul meu) şi o să ajungeţi la fereastra de mai jos:
 
Aici puteţi ajusta calitate (pe coperta DVD-ului meu scria: 720x576 aşa că am păstrat varianta asta). Alegeţi locul unde va ajunge să fie salvat fişierul creat(la Save in)! Şi când sunteţi sigur că totul e setat cum trebuie click pe butonul Convert! Veţi aştepta câteva ore... dar merită! :)

Asta a fost tot! Succes!

P.S. mâine am să vă învăţ cum să extrageţi subtitrarea din fişierul .ifo!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu