marți, 21 mai 2013

Gigi Preşedinte

Ştiu, ştiu, ştiu. Mass-media v-au exasperat cu insistenţa asupra cazului. Nu mai aveţi răbdare să mai citiţi încă un text despre faptul că Becali merge la temniţă, într-un "stat satanic" pentru că aşa este vrerea Domnului.

Eu am prins la unul din posturile de televiziune o secvenţă în care oierul suprem al statului spunea că a vorbit cu procurorul şi că e ordit de la securitate să meargă unde doreşte Satan.

Şi se mai lăuda că va ataca decizia la CEDO. O decizie favorabil de acolo ar fi excelentă pentru ce am să vă spun mai jos.

Pân' aici toate bune şi frumoase. Ce ziceţi dacă peste câteva luni, în apropierea alegerilor acest Iov guraliv va fi eliberat... mai fastuos decât Năstase, mai martir decât sfinţii şi va fi "obligat" să candideze la Preşedinţie? Iar între timp mass-media are să lucreze la spălarea imaginii lui cu un clor mediatic, de-l va scoate de acolo... din iadul "statului satanic" mai imaculat şi mai cu priză la public decât cel mai condamnat dintre premieri.

Antonescu e deja un personaj perimat. După momentul în care a fost preşedinte interimar ne-a demostrat tuturor că... nu prea avem de ce să credem în el. La fel ca Victor Ponta. Care apare mai mult la televizor, să explice orice, să se justifice etc. Iar domnu' Dan... a rămas fără canal şi fără partid.

Vine prin urmare Becali şi... câştigă la mustaţă fotoliul de Preşedinte al României. Securitatea veghează în continuare. El e practic obligat să candideze dacă vrea să-şi vadă mai repede fiicele. Şi vom avea după un preşedinte jucător un preşedinte guraliv. Mai ales că pe Becali nu trebuie decât să-l stârneşti puţin şi el... îşi dezvăluie latura de predicator instantaneu.

Mass-media se vor ocupa în continuare de celebrele derapaje de limbaj ale Preşedintelui: certuri, glume şi aroganţe. Rumoare în sală. Iar, în culise, acolo unde e linişte, sondele înfipte adânc în bugetul ţării... extrag fără teamă seva dulce a economie subterane.

P.S. Acesta este doar un scenariu SF. Orice asemănare cu situaţiile din realitate este doar întâmplătoare (în niciun caz "decât întâmplătoare").

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu