joi, 27 ianuarie 2011

Cu cine să ţin?

În finala feminină de la Melbourne (e vorba de un turneul important de tenis: Australian Open) au ajuns două din jucătoarele mele favorite. Na Li a învins-o pe cea care este actualmente numărul 1 la nivel mondial, Caroline Wozniacki. Daneza şi-a adjudecat primul set, dar nu pentru că a jucat strălucit, ci pentru că Na Li, dorindu-şi prea mult victoria, a făcut prea multe greşeli. Multe din atacurile ei au ajuns dincolo de linia de fund a terenului. Dar erau făcute de ea... în niciun caz provocate de Caroline. Aceasta din urmă nu a practicat un tenis chiar de calitate, meciul a fost lent... şi lipsit de evenimente majore. Rar mai accelera şi jucătoarea din Danemarca, mai făcea câteva puncte bune. În rest... multe greşeli din partea chinezoaicei. M-a exasperat efectiv! Caroline a ajuns să aibă chiar minge de meci, însă Na Li... a dovedit că se descurcă bine când este condusă, că face faţă presiunii... şi a întors setul al doilea în favoarea ei. Şi, deşi a cam ezitat la un moment dat, totuşi chinezoaica... nu m-a dezamăgit şi a câştigat şi setul al treilea şi implicit şi meciul. Este pentru prima dată într-o finală de Grand Slam. După meci a fost foarte simpatică spunând că nu prea a putut să doarmă în noaptea precedentă - dar nu din cauza faptului că s-a gândit la meci, ci din pricina faptului că soţul ei (care îi este şi antrenor) a sforăit toată noaptea... Cică s-a trezit de vreo două trei ori. Să vezi, dragă Na Li... că te pune el la antrenamente atât de obositoare că n-ai să-l mai auzi sforăind fiind ostenită. Sau ăsta e motiv de divorţ. Păi, să-l faci de râs în faţa publicului? Şi unde mai pui că a mai spus că ea nici nu şi-a dat seama că are minge de meci... deci nu a simţit nicio presiune când a jucat. Simpatică oricum!
În cealaltă semifinală, Kim Clijsters nu a avut absolut nicio problemă cu Vera Zvonareva. A câştigat lejer în două seturi - în care s-a înregistrat acelaşi scor (6-3). Vera, cu toate că vorbeşte cu sine foarte teatral în public - mi-e simpatică pentru felul ei de a fi, nu a reuşit să-şi dea cele mai bune sfaturi. Kim a fost puternică la toate capitolele şi nu i-a dat nicio şansă. Adevărul e că nici Vera nu şi-a dat nicio şansă... nereuşind să-i pună prea multe probleme pe serviciu belgiencei.
Deci în finală se vor întâlni Na Li şi Kim Clijsters. Ţin cu ambele... când au meciuri cu alte adeversare... cu care nu ţin... Aş înclina să fiu în această finală de partea chinezoacei. Aşa... pur şi simplu, dar ce a făcut ea? Pe de altă parte Kim... ce a făcut? A eliminat-o din competiţie pe favorita mea numărul 1, Agnieszka Radwanska. Nu mă întrebaţi de ce sunt mereu de partea ei... n-o să vă spun decât că nu din cauza numelui. Care e destul de simplu de pronunţat, totuşi se scrie... ca în poloneză. Deci toate atuurile pentru Na Li. Totuşi din ce am văzut Kim are toate şansele. Deci cu cine să ţin?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu