duminică, 12 septembrie 2010

Dirt-Track la Brăila!

Stadionul Municipal din Brăila a fost gazda etapei finale a Campionatului Naţional de dirt track, sâmbătă, 11 septembrie 2010, la ora 15:30. În urma acestei competiţii a fost desemnat şi noul campion naţional de dirt track, la seniori. Este vorba de un concetăţean al urbei noastre, Toma Alexandru. La juniori, sportivul care câştigat titlul de campion naţional poartă numele de Gheorghe Adrian şi este din Bucureşti. Cei care s-au adunat în tribune, fie ei oameni sau căţeluşi, au avut parte de un spectacol pe cinste – mai ales când vine vorba de întrecerile seniorilor. Cele ale juniorilor au avut parte de mai multe peripeţii: fie erau anunţaţi la start concurenţi care nu se mai prezentau, fie unii din ei cădeau şi nu mai puteau continua cursa. Nu au existat totuşi accidente foarte grave, unii sportivi preferând să termine cursa deşi nărăvaşul motor îi aruncaseră din şa. A existat şi un moment în care a fost încălcat regulamentul: unul din concurenţi nu a mai avut răbdare şi a pornit cursa înaintea ridicării benzii de start.

Practicat mai mult din pasiune: fără echipament – unele numere de concurs fiind împărţite între mai mulţi concurenţi – acest sport încă supravieţuieşte la Brăila, iar această etapă finală a fost chiar spectaculoasă, cei din tribună având parte de curse în care au existat depăşiri, fiind nevoie chiar de curse suplimentare de departajare pentru locurile fruntaşe.

Trebuie să amintim de faptul că şi sâmbăta viitoare pista brăileană de dirt track se va încinge din nou deoarece va găzdui Cupa „MACEC”, competiţie de nivel internaţional la care se vor prezenta echipe din mai multe ţări europene: printre acestea numărându-se Polonia şi Ungaria. Pista de dirt track a Stadionului Municipal din Brăila pune acest oraş pe harta Europei în ceea ce priveşte întrecerile pe motocicletă, întrucât anul viitor, la Brăila, va avea loc o etapă din cadrul Campionatului European de Dirt Track.

Iată câteva imagini pe care le-am surprins cu camera foto dela telefonul mobil:

Am filmat şi câteva curse, cu camera de-a-ndoaselea... dar le-am dat un aspect aparte astfel:











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu